agonistiko autokinito

 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη.

 

-κ. Παρασκευόπουλε, είστε αθλητής με αναπηρία στα πόδια που συναγωνίζεται με αρτιμελείς αθλητές και παράλληλα είστε και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αρκαδίας. Πόσο δύσκολο είναι να ασχολείστε επαγγελματικά με την αγωνιστική οδήγηση;

Π.Π: Είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα σε θεσμικό επίπεδο. Καταφέραμε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μετά από πολλά χρόνια να δημιουργηθεί ένα άρθρο στον Κανονισμό το οποίο επιτρέπει, υπό συνθήκες, σε άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν σε Πανελλήνιους Αγώνες. Τεράστια προσπάθεια αλλά το πετύχαμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Συμμετέχω ήδη σε αγώνες καρτ! Βέβαια, όποιος ασχολείται με τέτοιο άθλημα, δεν μπορεί να βιοποριστεί από αυτό, μόνο πληρώνει.
Στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι αδύνατον να έχει κάποιος έσοδα από αυτό. Και για αυτό χρειάστηκα χορηγό. Ένας αγώνας καρτ έχει τρομερά έξοδα (συμμετοχή, λάστιχα προπόνησης, λάστιχα αγώνα, μηχανικοί, ο εξοπλισμός πρέπει συνέχεια να είναι σε καλή κατάσταση, να επισκευάζεται και να συντηρείται). Ο μεσαίου εισοδήματος άνθρωπος, δεν λέω καν χαμηλού, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

 

 

agonistiko autokinito 2-Υπάρχουν διεθνείς αγώνες που συμμετέχετε ή θέλετε να συμμετέχετε αλλά δεν μπορείτε;

Π.Π.: Φέτος είναι η 1η φορά που συμμετέχω σε αγώνες στην Ελλάδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του ιδιωτικού πρωταθλήματος ROTAX MAX CHALLENGE. Οι καλύτεροι από αυτούς τους αγώνες θα πάνε στο εξωτερικό. Δεν είμαι σε θέση ακόμα ως 1η συμμετοχή να διεκδικήσω θέση στο εξωτερικό αλλά πρόκειται για ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

-Το όνομά σου πλέον ακούγεται αρκετά και ο κόσμος ενδιαφέρεται για την πορεία σου. Το βλέπεις να συμβαίνει γύρω σου και πώς νιώθεις για αυτό;

Π.Π: Ναι, έχω αρχίσει να ακούγομαι! Ιδιαίτερα στους κύκλους της αναπηρίας εισπράττω πολύ θετικά σχόλια. Άνθρωποι που έχουν κινητικά προβλήματα δύσκολα ασχολούνται με αθλήματα και γενικότερα με πράγματα που θα τους βγάλουν από το σπίτι. Εγώ λειτουργώ ως παράδειγμα για όσους θεωρούν αδύνατο να κάνουν ό,τι κάνω. Μεγάλο κίνητρο να βλέπεις ότι ο κόσμος εμπνέεται από εσένα, παρακινείται και κάνει κάτι σημαντικό.

 

agonistiko autokinito 3- Πώς προέκυψε η χορηγία της Euroins GR;

Π.Π: Η χορηγία ήρθε απλά και φιλικά θα έλεγα. Έτυχε να βρω τον κ. Κωνσταντίνο Μάκαρη και να του μιλήσω, να του πω με τι ασχολούμαι, τι προβλήματα αντιμετωπίζω. Από την αρχή έδειξε κάθε καλή διάθεση να με βοηθήσει μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroins GR. Μεγάλη ανακούφιση η βοήθεια της εταιρείας γιατί μέσω του Συλλόγου ΑμΕΑ Αρκαδίας δυστυχώς, παρόλο που έχει ακουστεί το θέμα μου αρκετά, δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Ο χορηγός συνήθως θέλει τον «σίγουρο νικητή» για να προβληθεί περισσότερο. Η Euroins GR όμως πίστεψε σε εμένα από την αρχή. Η αγωνιστική οδήγηση υπήρχε στη ζωή μου ως αγάπη για την ταχύτητα. Η αξία όμως του σπορ στην σημερινή μου κατάσταση είναι ανεκτίμητη, με γεμίζει και αυτό είναι σπουδαίο. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τη Euroins GR και τον κ. Κωνσταντίνο Μάκαρη γιατί με στηρίζει και το αποτέλεσμα φαίνεται στους αγώνες που συμμετέχω.

Η Euroins GR στηρίζει τον αθλητισμό σε κάθε περιοχή της Ελλάδας!

    1. Χορηγία στην ομάδα Νεανίδων Μπάσκετ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ
    2. Χορηγία στην ιστορική ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού Κρήτης, ΗΡΟΔΟΤΟΣ
    3. Χορηγία στην ομάδα ποδοσφαίρου Κοσκινών Ευβοίας, Α.Ο. ΚΟΣΚΙΝΩΝ
    4. Χορηγία στην ομάδα του Νομού Ηλείας, ΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΑΝΟΥ
    5. Χορηγία στην Ελένη Λόη, αθλήτρια TAE KWON DO (Πάτρα)

 

agonistiko autokinito 4